In beeld Werkplekleren

Colas geeft 6 rioolleggers meteen vast contract na opleiding

Deze 6 cursisten ondertekenden hun vast contract bij Colas Noord nv in Wijnegem op maandag 5 november 2018. Dat was het geval na de opleiding rioollegger op maat van de werkgever én op de werven van Colas Noord. Een zeer kort, maar heel efficiënt opleidingstraject van 1,5 maand.

Van opleidingscentrum naar bedrijfswerf
De cursisten volgden een vooropleiding rioolleggen op maat van de werkgever. Deze vooropleiding vond plaats in de afdeling wegenbouw van het opleidingscentrum van VDAB Herentals. De cursisten volgden ook een VCA-opleiding en kregen les in ‘omgaan met klanten/buurtbewoners’. Dit programma was op een drietal weken rond, waarna de cursisten werden verdeeld over een aantal werven bij de vaste ploegen van Colas.

Na eerdere korte opleidingstrajecten met Aertssen uit Stabroek en DCA uit Beerse is de opleiding bij Colas Noord het meest succesvol te noemen. De opgeleide kandidaten kregen onmiddellijk na hun opleiding een vast contract.

Beter beeld van de job via Talentenwerf
De werkgever, die via Talentenwerf ook al drie assistent-werfleiders inschakelde op zijn werven, is bijzonder te spreken over de manier van samenwerken. Sigrid Vandemeersche van HR zegt het zo: “We werken momenteel ook nauw samen met interimkantoren, maar de ervaring leert ons dat er heel wat mensen snel afhaken. We merken dat ze het werken in de bouw toch wat onderschatten. Tenslotte is het toch zwaar werk. Via zo’n Talentenwerf-traject krijgen mensen een beter beeld van wat de job inhoudt.”