Opleiden i.s.m. Lantis Talentenwerf

De magazijnier van Oosterweelwerf Linkeroever

Welkom in het magazijn van de Oosterweelwerken op Linkeroever. Dit is sinds ruim een jaar de vaste werkplek van Antwerpenaar Rachid. Hij ging na een positieve stage van een maand in dienst van aannemer CIT Blaton. Nu is hij verantwoordelijk voor de correcte stockage van materialen van alle aannemers op de werf in het centraal magazijn. Naast CIT Blaton zijn ook Stadsbader, Artes en Mobilis hoofdaannemer op Linkeroever.

Na korte jobs als inpakker en handlanger bouw, werkte Rachid een paar jaar als monteur bij General Motors. Daarna was hij 15 jaar buschauffeur bij een exploitant van De Lijn. “Ik heb dat lang gedaan. Maar ik had meestal gesplitste diensten en dat is op termijn heel vermoeiend”, aldus Rachid. “Dit bevalt me zeer goed, met de regelmatige uren. Ik ben ook helemaal verantwoordelijk voor ‘mijn’ magazijn.”

Werfopleiding en -stage via Talentenwerf

Een jaar terug kreeg Rachid een mail binnen op zijn gsm. “Dat was een bericht van Talentenwerf over deze job op Linkeroever, dicht bij mij in de buurt. Of ik interesse had en mij kandidaat wilde stellen”, vertelt hij. “Er waren best een aantal kandidaten, het was nog spannend. Maar uiteindelijk koos de werkgever voor mij.”

Rachid voelt zich als een vis in het water op zijn stek, en dat zie je. “Van in het begin mocht ik hier alles zelf inrichten. Ze zeiden: nu is het aan jou. Ik zoek een plekje voor alles en wil dat het er altijd netjes bij ligt. Ik leer ook nog elke dag bij, onder meer over allerlei bouwbenodigdheden. Dit is dé job voor mij.”