Talentenwerf webinars en presentaties

P+R Luchtbal - de bouw van een parkeertoren

Hassan Ghorbani, de projectingenieur van hoofdaannemer Antwerpse Bouwwerken van de P+R Luchtbal, vertelde alles over de constructie van dit bijzondere parkeergebouw aan een groep van meer dan 70 studenten en leerkrachten bouw tijdens een webinar op 27 april 2021. Alle info uit de webinar over dit gebouw, dat in september 2021 in gebruik genomen wordt, vind je in een zeer gedetailleerde presentatie aangevuld met verduidelijkende filmpjes hieronder.

Open volgende presentatie eenvoudig in je browser door op de onderlijnde tekst te klikken:

In dit eerste filmpje zie je fraaie luchtbeelden van een gebouw in volle wording, te midden van snelwegen en tramsporen. Het concept van dit gebouw wordt zo meteen duidelijk: niet enkel is het een statige toegangspoort tot de stad, het is ook een belangrijke schakel in de modal shift. Je stapt er immers over van je eigen vervoer op een meer duurzaam alternatief: tram, bus of fiets.

Filmpje nummer twee is een time-lapsevideo van het totale bouwproces. Je ziet onder meer hoe men de liftkokers bouwt door middel van klimbekisting en stortwerken ter plaatse. Je ziet ook mooi hoe de meer dan 600 dragende kolommen worden geplaatst, de tussenverdiepingen gemonteerd, de houten liggers geplaats en nog veel meer.

In het laatste filmpje zie je een time lapse van de montage van de hellingen in het hart van het parkeergebouw.

Presentatie, filmpjes en foto’s: © Antwerpse Bouwwerken