Matching kandidaat – bedrijf Werkplekleren

Rioolleggers aangeworven na werkplekleren bij DCA

Rioolleggers zijn wegenbouwers, en dat is een knelpuntberoep. Daarom levert een korte opleiding tot rioollegger met werkplekleren op de werven van een bedrijf – in dit geval DCA Infra – een grote kans op vast werk op. De bouw zal er de komende jaren nog vele nodig hebben. En met zo een opleiding leg je de basis voor een lange bouwloopbaan. Onderstaand bericht over Talentenwerf is gepubliceerd door de firma DCA.

Talentenwerf is een opleidingsplatform van VDAB, Provincie Antwerpen, Constructiv en Stad Antwerpen dat van bouwwerven, opleidingswerven maakt. Dit voorjaar vond één van die opleidingen plaats op onze infra werven. Tijdens die ‘Talentenwerf’ gingen we op zoek naar nieuwe rioleringswerkers.

In eerste instantie kregen de kandidaten informatie over het plaatsen van riolering, maar de opleiding keek ook breder. Zo kregen de cursisten bijvoorbeeld de kans om hun VCA-certificaat te behalen.

Het grote doel van de verschillende sessies ‘werkplekleren‘ is uiteraard om een job te bemachtigen. Voor maar liefst 5 (i.p.v. de vooropgestelde 2) hadden we op het einde van de rit dan ook leuk nieuws! Omwille van hun inzet en vaardigheden mogen zij namelijk meteen bij onze infra afdeling aan de slag!

“Een absoluut succes en tegelijk hét bewijs dat een activeringstraject als ‘Talentenwerf’ het beste in mensen naar boven kan halen,” vertelt Annelies (talent- en opleidingscoördinator bij DCA) trots! Ook het hoofd van onze infra afdeling, Kris Grietens, was enorm verrast: “Dit soort profielen zijn enorm moeilijk te vinden. Ik was dan ook al blij met 1 nieuwe kracht. 5 is echt té goed voor woorden.”

Lees ook: Talentenwerf kandidaten op werfbezoek

Er volgen nog opleidingen en stages met werkplekleren bij bedrijven, en op de grote Antwerpse mobiliteits- en infrastructuurwerven! Hou daarom onze opleidingspagina regelmatig in de gaten.