Ik zoek personeel Ik zoek een opleiding Ik organiseer werkplekleren
Opleiden i.s.m. Lantis

Opleiding walsmachinist op werf Linkeroever

De eerste werfopleiding op Linkeroever is eind mei gestart. Vier kandidaten, geselecteerd tijdens infosessies van Talentenwerf, hebben een kort traject van een tweetal weken afgewerkt. Daarin stak een stukje theorie en een groot stuk praktijk, dit alles te midden van de eigenlijke Oosterweelwerken.

Rijden met de wals is niet zomaar wat rijden, maar wel het vakkundig verdichten van de opgehoogde grond met verschillende types walsen. De kandidaten werkten zo mee aan een nog te asfalteren werfweg van 26 kilometer. Die weg moet al het zware werfverkeer dat hier gaat passeren tijdens de volledige duur van de werf ‘dragen’, en zo ook de snelwegen ontlasten.

Na de opleiding zijn twee walsmachinisten onmiddellijk vast aangeworven door Stadsbader, lid van de groep Rinkoniên. Voor de twee andere jongens wordt intern een andere werf gezocht.

Heb jij zin om zelf ervaring op te doen op deze werf, tijdens een opleiding of een stage? Schrijf je dan zeker in voor een infosessie!

De werf Linkeroever is ‘deel 1′ van de Oosterweelverbinding en duurt zo’n 5 jaar. Dit deel wordt uitgevoerd door het consortium Rinkoniên, een tijdelijke handelsvereniging van de aannemers Artes Roegiers, Artes Depret, CIT Blaton, Mobilis en Stadsbader.

thv Rinkoniên

Op de foto hieronder zie je vier kandidaat-walsmachinisten tijdens hun vooropleiding in een werfkeet op Linkeroever.