Opleiden i.s.m. Lantis

Opleiding walsmachinist op werf Linkeroever

De eerste werfopleiding op Linkeroever liep van eind mei tot begin juni 2019. Vier kandidaten die geselecteerd zijn na een infosessie van Talentenwerf hebben een kort traject van een tweetal weken afgewerkt. Daarin stak een stukje theorie over grondverdichting en diverse types walsen en ook een groot stuk praktijk. Dit alles is georganiseerd in overleg met de aannemer, te midden van de eigenlijke Oosterweelwerken op Linkeroever.

Rijden met de wals is niet zomaar wat rijden, maar wel het vakkundig verdichten van de opgehoogde grond met verschillende types walsen. De kandidaten werkten zo mee aan een nieuwe werfweg van 26 kilometer. Die weg moet al het zware werfverkeer dat hier gaat passeren tijdens de volledige duur van de werf ‘dragen’, en zo ook de snelwegen ontlasten.

Na de opleiding zijn twee walsmachinisten onmiddellijk vast aangeworven door Stadsbader, lid van de groep Rinkoniên. Voor de twee andere jongens wordt intern nog een werkplek gezocht.

 

Ik kan het aan iedereen aanraden: kom praten met Talentenwerf!

(Moussa, opgeleid als walsmachinist en nu in dienst van Stadsbader)

 

Heb jij zin om zelf ervaring op te doen op deze werf, tijdens een opleiding of een stage? Schrijf je dan zeker in voor een infosessie!

Op de foto’s hieronder zie je de kandidaat-walsmachinisten tijdens hun vooropleiding in een werfkeet op Linkeroever.