Kwaliteitsvol werkplekleren Werkplekleren

Kandidaten voor opleiding rioleringswerker met DCA beleven echte werf

Tijdens het werfbezoek op een werf van bouwbedrijf DCA uit Beerse konden 11 werkzoekenden van heel dichtbij kennismaken met de veelzijdige job van rioleringswerker. Het werfbezoek georganiseerd door Talentenwerf was ook helemaal gericht op beleving. Attitudes en motivatie van de kandidaten komen samen met echte rioleringswerken, de arbeiders en werfleider van DCA.

Rekrutering en selectie

Dit werfbezoek maakt deel uit van de selectierondes voor de eigenlijke opleiding (die loopt van 26/3 tot 8/6). Tijdens hun bezoek konden de kandidaten de job beleven zoals ze echt is en kennismaken met het bedrijf, de medewerkers en werking van DCA, terwijl mensen van het bedrijf op hun beurt al een inschatting konden maken.

Vooropleiding

Ook instructeur wegenbouw Bjorn Mertens van het VDAB-opleidingscentrum in Herentals nam deel aan het werfbezoek. Hij zal de kandidaten gedurende een week of 3 instructie geven over het plaatsen van riolering, maar eveneens een initiatie in werken met boordstenen, kolken en verharding. De kandidaten voor deze DCA-opleiding krijgen ook een opleiding minigraver.

Werkplekleren

Dan zijn de kandidaten voldoende voorbereid en geattesteerd (naast minigraver ook VCA) om het echte werk in handen te nemen. Daarvoor gaan ze gedurende vier weken mee naar de werven van DCA, waar ze alle details van de rioleringswerken inoefenen. Wie deze volledige opleiding tot een goed einde brengt, kan rekenen op een mooie toekomst bij DCA.