onderwijs Oosterweel

Werfbezoek Scheldetunnel

Bezoek met je klas de werf van de nieuwe Scheldetunnel, een cruciaal onderdeel van de Oosterweelverbinding in Antwerpen.

Op deze indrukwekkende werf aan de Charles de Costerlaan op Linkeroever is er veel te zien. Geniet vanop de uitkijktoren van een mooi zicht op verschillende bouwactiviteiten en krijg inzicht in hoe de toerit van de tunnel vorm krijgt. Tijdens het bezoek krijgen je leerlingen informatie over de Oosterweelverbinding en maken ze kennis met verschillende bouwberoepen en technieken in een bijzondere setting.

Voor wie?

Alle jongeren met interesse in een opleiding of job richting de bouw.
Maximum groepen van 25 deelnemers.

Wat mag je verwachten?

Het werfbezoek start in de onthaalruimte met een toelichting over het Oosterweelproject en de Scheldetunnel. Nadien wandel je onder begeleiding richting de uitkijktoren waar je kan genieten van een uniek uitzicht op de bouwactiviteiten.

Reken op ongeveer 1,5 tot 2 uur voor een bezoek.

Maak je er graag een volledige daguitstap van? Dat is mogelijk door het werfbezoek te combineren met een bezoek aan Bouwtalent, een info- en belevingsruimte in centrum Antwerpen, waar je via digitale tools zoals een machine simulator en VR-brillen kan kennismaken met verschillende bouwberoepen en technieken.

Interesse?

Schrijf je klas in via het onderstaande formulier en geef enkele momenten van voorkeur op. 
We bekijken dan met de werfleiding op welk moment je met jouw klas kan deelnemen.

Hier alvast een teaser van hoe zo’n dag eruit ziet:

Inschrijvingsformulier werfbezoeken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.