Publicaties

We delen onze publicaties open met jullie. Verder delen mag. Feedback of vragen over werkplekleren, opleiden en aanwerven in de bouwsector zijn welkom.

BOUWONDERNEMINGEN ALS LEEROMGEVING
Bij dit onderzoek werden 307 bedrijven bevraagd over hun ondersteuningsnoden om een kwalitatieve werkplek te kunnen zijn.

Hier vind je een korte presentatie.

LEERKANSEN OP DE WERF

In deze brochure leggen we beknopt uit hoe je competentieversterkende trajecten in een aanbesteding kunt integreren via een stelpost.  Door grote openbare werven zo veel mogelijk te benutten voor opleidingsprojecten voor werkzoekenden, schoolgaande jongeren en andere initiatieven kunnen we de competenties van onze plaatselijke bouwtalenten versterken: een terugverdieneffect, dus.

VERBODEN OP DE WERF TE KOMEN

Deze publicatie is het eindresultaat van een ruim anderhalf jaar durend onderzoeksproject ‘BPA-W. Een Bijzonder Plan van Aanleg naar Werk’ over de maatschappelijke meerwaarde die bij overheidsopdrachten van werken kan worden gerealiseerd. Ze is het product van een samenwerking waarbij de perspectieven van de bouwsector en deze van de overheid bij elkaar zijn gebracht.

JAARVERSLAGEN

2020

2019

2018

2017

Vanaf 2017 is ons jaarverslag digitaal.  Hier vind je een printbare versie van het jaarverslag.

2016

      

     

DE VEILIGHEIDSAFFICHES

We maakten veiligheidsaffiches. Ondanks tal van inspanningen op de werven, blijft veiligheid een heel groot aandachtspunt voor de bouw. Hier en hier kan je er enkele in pdf-formaat downloaden.