Coaching in de bouwsector

 

 

Een bouwvakarbeider moet niet alleen handig zijn, hij of zij past ook best binnen uw bedrijf. Dit kan alleen als die dezelfde bedrijfswaarden nastreeft. Door inside information te krijgen, gaat dit vlotter en groeit zijn of haar zelfzekerheid. En wie kan deze info het beste overbrengen? Een van uw gepassioneerde en doorgewinterde bouwvakarbeiders natuurlijk. Maak hem daarom verantwoordelijk voor de coaching van uw nieuwkomer(s).

 

Wat zijn de voordelen van een coach?

Een interne coach leert de nieuwkomer niet alleen de kneepjes van het vak. Hij wijst hem ook op bedrijfseigen aandachtspunten. Want hij weet wat de job inhoudt, en ook wat de gewoontes van het bedrijf én die van de klant zijn. Hij kan het goede voorbeeld geven zodat de nieuwkomer er sneller mee weg is.

 

Wat houdt  coaching in de bouwsector in?

De coach kan al betrokken worden bij de screening van de kandidaten en mag ook zijn input voor de vooropleiding geven. Zodra de nieuwkomer start, start de échte coaching. De coach zorgt dan voor begeleiding op de werf. Dit wil ook zeggen dat hij zijn leerlingen én u de nodige constructieve feedback kan en dúrft geven. Op basis daarvan kan eventueel het verdere opleidingstraject aangepast worden. Een hele boterham. Als coach heb je dus best kaas gegeten van plannen en organiseren. Want zijn andere taken vallen niet weg. Coaching vergt dus een groot engagement, maar je krijgt er wel veel voor terug, namelijk een toffe en goede collega-bouwvakarbeider.