De werf, een ideale leeromgeving

 

Bij het woord ‘leren’ denk je spontaan aan scholen en klaslokalen. Maar waarom ook niet aan een werf? Een bouwarbeider in spe kan hier theorie aan praktijk toetsen. Dé kans om ervaring op te doen en snel iets bij te leren in de bouwsector. Om zijn leercurve nóg feller te doen stijgen, creëer je daarvoor best wel een goede leeromgeving. Maar neen, daarmee bedoelen we niet dat je aan de bouw van een klaslokaal moet beginnen.

 

Kijken mag, aankomen moet

Om nieuwe dingen goed te kunnen opnemen, worden leerlingen het best actief betrokken bij het leerproces. Dat lukt het best in een rijke, betekenisvolle omgeving. Vlot leren in de bouwsector? Daarvoor trek je dus naar de werf: daar voelen kandidaten zich meer geprikkeld om alles uit te proberen en stellen ze meteen ook vast wat het resultaat van hun acties is. Laat ze daarom in contact komen met zo veel mogelijk verschillende materialen, taken en situaties.

 

Inspirerende leerkracht

Had je vroeger ook een favoriete leerkracht van wie je opmerkelijk meer opstak? Dan weet je dat een professionele mentor erg belangrijk is om jouw nieuwe kandidaat te begeleiden. Hij legt niet alleen alles uit, maar bekijkt ook het leerproces van zijn leerling en speelt erop in. Kies een ervaren bouwvakker met veel geduld die deze taak zowel gemotiveerd als met plezier op zich neemt.

 

Betrek de kandidaat

Verlies tijdens alle kijk-, luister-, en doemomenten één cruciaal ding niet uit het oog: ruimte voor eigen inbreng. Laat de kandidaat zelf met oplossingen op de proppen komen en durf in te spelen op zijn vragen en ideeën. Want zo’n aanpak zorgt voor meer engagement.

 

Zoek je nieuwe werknemers? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging en lijkt het je wat om een nieuwe kandidaat op te leiden? Talentenwerf helpt je aan de geknipte kandidaat en zet jullie samen op het juiste pad. En dat gaat zo!