Op tijd rekruteren in de bouwsector

 

Rekruteren in de bouwsector? Begin op tijd!

 

Loopt het bij u op de werf ook vol ervaren rotten? Loyale bouwvakkers met veel ervaring en kennis van zaken zijn waardevol. Laat hun expertise dus niet verloren gaan. Zorg dat ze doorgegeven kan worden door op tijd te rekruteren in de bouwsector.

 

Schat ervaring naar waarde

Uw personeelsbestand verjongen doet u niet om uw oude werkkrachten aan de deur te zetten. Wel om vakkennis door te geven. Want u schat hun ervaring in de bouwsector naar waarde. Daarom zoekt u best nu al naar nieuwe kandidaten waar uw ervaren bouwvakkers hun passie en talent aan doorgeven. Want rekruteren in de bouwsector verloopt dikwijls minder vlot dan in andere sectoren. Of dacht u dat die dekvloerleggers, glazenmakers en dakwerkers voor het rapen lagen?

 

Rekruteren doet u samen

Goed, u wilt de kennis binnen het bedrijf delen. Maar hoe pakt u dit aan? Geef werknemers met ervaring in de bouwsector een voorbeeldfunctie. Laat hen meter of peter zijn van de nieuwe kandidaat, die zo alles sneller zal oppikken. De ervaringsdeskundige leert zijn toekomstige collega alles over de bouwsector. Omdat de mentor de nieuwkomer wegwijs maakt, wordt rekruteren voor u iets gemakkelijker.

 

Talentenwerf helpt rekruteren

Bedenk al ruim voor u gaat rekruteren wie er een goede mentor kan zijn en vraag of hij of zij hiertoe bereid is. Hou hier ook rekening mee tijdens de selectie van de kandidaten, zodat u een perfect match hebt. Hebt u een geschikte mentor voor ogen, maar geen idee hoe jullie best van start gaan? Talentenwerf zet jullie op weg. Bel of mail ons voor een inspirerende meeting.