Geen categorie

Opleiding industrieel schilder in coronatijd

Acht cursisten van Talentenwerf volgen de opleiding industrieel schilder in samenwerking met het bedrijf De Medts. Deze opleiding wordt intussen al sinds 2010 ten minste één keer per jaar georganiseerd in samenwerking met het MAS, te midden van Antwerps industrieel havenerfgoed.

Na de restauratie van 10 à 15 havenkranen tijdens de vorige opleidingen is het dit jaar de beurt aan een oude boot en enkele treinstellen in de Droogdokkensite. O ja, en er is in de editie 2020 nog iets ‘anders’…

Extra maatregelen

Corona zette de opleiding plots stop. Gelukkig maar voor even. Dankzij de veilige en hygiënische aanpak van alle betrokkenen staan de cursisten alweer op de werf. Ze volgen daarbij niet alleen alle veiligheidsvoorschriften die met de job van industrieel schilder te maken hebben. Ze besteden ook maximaal aandacht aan verschillende bijkomende coronamaatregelen. Iedereen houdt maximaal sociale afstand, waar nodig dragen ze chirurgische mondmaskers, cursisten kleden zich beurtelings om zodat sociale afstand ook in de kleedkamers gegarandeerd is, iedereen komt apart naar de werf, enzovoort.

We wensen de cursisten alle succes in een veilige opleiding! Geniet van onderstaande beelden, anderhalve week na de herstart van de opleiding.

(Foto’s © Jonathan Ramael)