Praktische opleiding in de bouwsector

 

Al doende leert men. Zeker in de bouwsector is een praktijkopleiding op zijn plaats. Dus dompelt u uw kandidaten best zo snel mogelijk onder in de bouwrealiteit.

 

Al doende leert men

Kinderen kijken naar hun omgeving, kopiëren wat ze zien en herhalen dit met succes. Met vallen en opstaan krijgen ze iets onder de knie. Dat is op volwassen leeftijd niet anders. Daarom werkt de combinatie van een theoretische vooropleiding en praktijkervaring het beste. De bouwsector is daar uitstekend voor. Kandidaten in opleiding volgen het voorbeeld van ervaren collega’s en leren tijdens hun praktische opleiding in de bouwsector veel bij over hun vak. Ze krijgen daarbij tips en steun van ervaren bouwvakarbeiders. Zo worden ze constant bijgestuurd en op het goede pad gehouden.

 

Werpt vruchten af

Dat een praktijkopleiding goed werkt, is ook bewezen in andere sectoren en domeinen. Of waarom denkt u dat universiteiten verplichte stages in het lessenpakket steken? Het werpt duidelijk vruchten af. Dat komt omdat nieuwkomers beter onthouden wat ze zelf zien, horen en doen. En zo groeit hun zelfwerkzaamheid.

 

Hebt u een bedrijf in de bouwsector dat ruimte en tijd heeft voor praktijkopleidingen? Talentenwerf helpt u om de geschikte kandidaat te vinden en een opleidingstraject – met theorie én praktijk – uit te stippelen.