Talentenwerf zet 30 cursisten op weg naar knelpuntjobs

11 betonmixerchauffeurs, 7 onderhoudstechniekers centrale verwarming, 4 technici huisriolering en 8 afwerkers bestrating. Dat zijn de (her)starters die Talentenwerf dit voorjaar de werf opstuurt om een vak in de bouwsector te leren. Deze 30 kandidaten zijn onderverdeeld over 4 verschillende bouwopleidingen voor werkzoekenden, stuk voor stuk in zogenaamde knelpuntberoepen.

De 4 innovatieve opleidingen zijn telkens uitgewerkt op maat van één bouwbedrijf of meerdere bedrijven. De bedrijven hebben niet enkel hun zeg over de inhoud van de opleiding, maar zitten bijvoorbeeld ook mee aan tafel tijdens de selectiegesprekken vooraf.

Zo verloopt de opleiding afwerker bestrating in samenwerking met Colas Belgium. Voor de opleiding technicus huisriolering werken we dan weer nauw samen met de Rioolkrak. De betonmixerchauffeurs worden opgeleid in samenwerking met de federatie voor stortklaar beton Fedbeton en verschillende sectorbedrijven, zoals Holcim, CBR Inter-Beton, Transportbeton De Beuckelaer, AC Materials, Bouwmaterialen Van Pelt en andere. Ook de onderhoudstechniekers CV worden bij verschillende bedrijven opgeleid, zoals Bondec, Adriaensens Bart, Van den Broeck Technics, Abati, Thermoco en andere.

Wie de opleiding tot een goed einde brengt, wordt zo goed als altijd aangeworven door zijn of haar leerbedrijf. Deze succesfactor dankt Talentenwerf aan de intensieve samenwerking met bedrijven.

De volledige lijst met de knelpuntberoepen van 2019 vind je hier.