Veiligheid heeft prioriteit in de bouwsector

 

Op de werf is een ongeluk snel gebeurd, zelfs als u alle nodige veiligheidsmaatregelen neemt. Het gebrek aan ervaring en vertrouwdheid met de werkomgeving zijn hiervoor de belangrijkste oorzaken. Door tijdens de opleiding en de stage al extra aandacht te besteden aan veiligheid in de bouwsector, kunt u de nieuwkomer toch al voeling met dit thema geven.

 

Maak veiligheid een deel van de opleiding

Hebt u een nieuwe kracht op de werf? Zorg er dan niet alleen voor dat uw werf aan de veiligheidsnormen voldoet, maar ook dat de nieuwkomer de veiligheidsreglementering in de bouwsector kent. Beter is nog dat veiligheid een deel is van zijn opleiding. Zo start hij met genoeg voorkennis en zet u hem zorgenvrij aan het werk.

 

Veiligheidscertificaat op zak

Veiligheid staat in de bouwsector bovenaan de prioriteitenlijst. Daarom zorgt Talentenwerf ervoor dat elke kandidaat in opleiding vaardigheden verwerft die met veiligheid te maken hebben. Hij of zij leert bijvoorbeeld ‘werken in de nabijheid van leidingen’. Of we zetten het VCA-attest op het opleidingsprogramma. Zo kan de kandidaat veiliger bij u aan de slag.

 

Wilt u ook een nieuwkomer die tot in de puntjes klaargestoomd wordt om veilig de werf op te gaan? Talentenwerf helpt u hierbij.