Aanwerven in de bouwsector? Simpel, met deze tips.

 

Je hebt een bouwbedrijf en wilt een nieuwe werkkracht aanwerven? Hoe pak je dat dan zo goed mogelijk aan, voor je firma én voor je team? Want je zoekt niet alleen naar competenties. Je wil ook iemand vinden met een open mind, die zich wil bijscholen en verder specialiseren. Én liefst iemand die graag bij jouw team werkt…

Bereid je daarom voor met volgende aanwervingstips.

 

Voor de aanwerving

Bedenk welk profiel je zoekt. Welke vakmannen heb je al in huis en welke profielen zouden die goed aanvullen? Breng zijn of haar taken en verantwoordelijkheden in kaart. Vergeet ook niet jouw verwachtingen op een rijtje te zetten. Is ervaring in de bouwsector noodzakelijk? En besliste je al wanneer de kandidaat moet starten? Staat alles opgelijst? Dan start de echte aanwerving nu: je bent klaar voor de eerste gesprekken.

 

Tijdens de aanwerving

Bereid elk aanwervingsgesprek voor en bekijk de cv. Wat wil je van deze kandidaat weten? Vraag naar informatie die relevant is voor de job. Pols ook naar de persoonlijkheid en houding van de kandidaat. Zo weet je zeker dat hij of zij in je team past na de aanwerving. Denk je aan een rondleiding? Weet dat je bedrijf en je werknemers ook beoordeeld zullen worden. Verwittig ze dus zeker even en bereid je voor op vragen.

 

Na de aanwerving

De geschikte kandidaat gevonden? Perfect!  Dan kan je alles voorbereiden voor zijn komst. Bezorg de nieuwkomer bijvoorbeeld al het materiaal dat hij nodig heeft. En duid een mentor aan die hem introduceert in het bedrijf – of zelfs in de bouwsector in z’n geheel als het om een eerste werkervaring gaat. Die mentor laat niet alleen het reilen en zeilen van jouw bedrijf zien, maar kan ook tonen wat er de eerste week op de planning staat.

 

Heb je geen geschikte kandidaat over de vloer gekregen? Maak hem dan gewoon zèlf, samen met Talentenwerf. Wij helpen je om nieuwkomers in de bouwsector aan te aanwerven. Hier zie je hoe we dat voor bouwbedrijven doen en hier staat ons steeds wisselende aanbod van opleidingen.